Seværdigheder

Oplevelser i Kerteminde og omegnen

Seværdigheder2018-10-17T09:17:17+00:00

Johannes Larsen museet

Anerkendt kunstmuseum i gåafstand fra Købmandsgaarden. Her kan man bl.a. beundre Johannes Larsens egne værker, ligesom der ofte er gæste udstillinger. Johannes larsen levede på bakken ved Nordstranden, og der er adgang til familiens bolig og atelier.

Omkring museet er en dejlig have og en ny renoveret cafe.

Link: http://www.johanneslarsenmuseet.dk

Fjord og bæltcenter

Her kan man få kendskab til fisk og hav liv i havet omkring Kerteminde.
Man kommer tæt på marsvin og sæler og der er mulighed for at røre ved krabber, søstjerner og andre levende beboere i havet.

Link: https://www.fjordbaelt.dk

Ladbyskibet

I Ladby 5 km. Fra Kerteminde finder man vikingeskibsmuseet, som er et godt bevaret vikingeskib beliggende i en stor høj. Frivillige har endvidere gennem en årrække konstrueret en fuldt sødygtig rekonstruktion af et vikingeskib. Endvidere finder man et flere meter langt broderet vægtæppe, som frivillige ligeledes har arbejdet på i mange år.

Link: http://www.vikingemuseetladby.dk

Hindsholm

Hindsholm er en halvø med dejlig natur og fugleliv. Der er gode cykelveje, bl..a. en asfalteret nedlagt jernbane som bringer en næsten helt op til Fyns Hoved.
Man kan også køre igennem de små landsbyer med stråtækte gårde, og i Måle kan man være heldig, at gøre holdt ved Måle Bagerbod (cafe) eller Det lille røgeri. (udendørs restaurant). I Mesinge ligger Kirkeladen, en restaurant i en historisk bygning. I bil kan man køre helt ud til Fyns Hoved og gå en tur rundt om Hoved, en gåtur på ca. 45 minutter.

Munkebo Bakke

Oppe på bakken i Munkebo finder man det bedste udkigssted i området, et dejligt område med et lille tårn, som man kan gå op i.
Herfra har man et herligt udsyn og man forundres over, hvor meget vand der er til alle sider (Odense Fjord, Kerteminde Fjord, Storebælt m.v.).
Man er også ganske tæt på Odense Industripark (tidligere Lindø), hvor der er i dag er mindst lige så meget aktivitet som da det var skibsværft.